Αρχαία Ολυμπία, Ολοήμερη Εκδρομή

Τιμή: 480€

Ο τόπος γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, η «Κοιλάδα των Θεών»…

Η Ολυμπία είναι ευρέως γνωστή ως η αρχική τοποθεσία πραγματοποίησης του πιο σημαντικού, αθλητικού event, των Ολυμπιακών Αγώνων. Έως και σήμερα, η φλόγα για τους μοντέρνους Αγώνες, ανάβει εδώ!

Ως προορισμός, η Ολυμπία είναι εύκολα προσβάσιμη από άλλες περιοχές της Ελλάδας. Απέχει λιγότερο από 4 ώρες από την Αθήνα, και 1 ώρα από το λιμάνι της Πάτρας ή το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Αρχαίο Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Αρχαίο Στάδιο αποτελούσε έναν ιερό τόπο για τους Αρχαίους Έλληνες και όλες οι αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν εκεί ήταν αφιερωμένες στον θεό Δία. Επιπρόσθετα το Αρχαίο Στάδιο, φιλοξενούσε τα Ήραια (γυναικείοι αγώνες), που γίνονταν προς τιμήν της Ήρας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας

Μην παραλείψετε τον Ερμή του Πραξιτέλη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα που απεικονίζει το θεό Ερμή.

Το Ιερό του Ολύμπιου Δία

Τα ερείπια του Ναού του Δία βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Το Ιερό χτίστηκε προς τιμήν του κύριου θεού Δία. Πιθανότητα κατασκευάστηκε γύρω στο 470 π.Χ., όταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν στο απόγειό τους.

Ο Ναός της Ήρας

Ο Ναός της θεάς ήρας, ήταν αρχικά αφιερωμένος και στην Ήρα αλλά και στον θεό Δία. Τον 7οαιώνα, ο Ναός ήταν κατασκευασμένος από ξύλο, ενώ μετέπειτα το ξύλο αντικαταστάθηκε από πέτρα. Το Ιερό είναι ένα από τα αρχαιότερα μνημεία της Ελλάδας.

Το Φιλιππείο

Το Φιλιππείο, ήταν κυκλικός περίστυλος ναός με κίονες, ένας θόλος, ο οποίος περιλάμβανε όπου 5 χρυσελεφάντινα αγάλματα της μακεδονικής βασιλικής οικογένειας.

Η Παλαίστρα της Ολυμπίας

Χρησιμοποιούνταν για εξάσκηση πυγμαχίας, πάλης και άλματος.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχετε χρόνο για να γευματίσετε (προαιρετικά).

Κάντε κράτηση

Loading

Διάρκεια: περίπου 8 ώρες
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με minivan (έως 7 επιβάτες), υπηρεσίες οδηγού και φόροι.
Δεν περιλαμβάνονται: Κόστος ξεναγού, εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή προσωπικά έξοδα.
Η ροή του προγράμματος μπορεί να μεταβληθεί έπειτα από αίτημα του πελάτη, λόγω συνθηκών κυκλοφορίας ή ακραίες καιρικές συνθήκες.