Δελφοί , Ολοήμερη Εκδρομή

Τιμή: 270€

Το κέντρο του κόσμου, ο «Ομφαλός της Γης», οι φημισμένοι Δελφοί.

Οι Δελφοί παραμένουν ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας μετά από Ακρόπολη και όχι άδικα. Χτισμένοι πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο, μεταφέρουν στον επισκέπτη κύματα ενέργειας και προκαλούν δέος. Είναι σημαντικό πως συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1972

Σχετικά

Στους Δελφούς θα συναντήσετε τους Θεούς της Αρχαιότητας, θα ενωθείτε με την φύση και υποκλιθείτε στο μεγαλείο του τοπίου.

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μαντείο των Δελφών
Το μαντείο των Δελφών υπήρξε σπουδαίο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο από τον 6ο έως τον 4ο αιώνα π.Χ. και επιβράβευε τους προφήτες με χρησμούς που θεωρούνταν οι πιο αξιόπιστοι.

Ναός του Απόλλωνα, το Θέατρο και το Στάδιο
Περπατείστε ως τον μεγαλόπρεπο ναό του Απόλλωνα, που στα βάθη του η Πυθία έδινε τους χρησμούς της. Γεμάτος από μνημεία και «θησαυρούς» που αφιέρωσαν οι πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, ηγεμόνες ή απλοί άνθρωποι, ο χώρος όλος εκλύει ακόμη μια μοναδική ενέργεια. Βόρεια του ιερού θα βρείτε το θέατρο, που φιλοξενούσε μουσικούς και δραματικούς αγώνες. Ακόμη ψηλότερα, σε ένα τοπίο εντυπωσιακό, το Στάδιο όπου διοργανώνονταν τα αθλητικά αγωνίσματα… Μια αρχαία εντυπωσιακή διαδρομή, μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά.

Κασταλία Πηγή
Κασταλία πηγή, η ιερή πηγή των Δελφών. Εκεί πλένονταν η ιέρεια και όσοι ζητούσαν χρησμούς. Επιπλέον, το νερό της πηγής συνέβαλε σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του μαντείου και χρησίμευε για την καθαριότητα του Ναού του Απόλλωνα.

Κάντε κράτηση

Loading

Διάρκεια: περίπου 8 ώρες
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με minivan (έως 7 επιβάτες), υπηρεσίες οδηγού και φόροι.
Δεν περιλαμβάνονται: Κόστος ξεναγού, εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ή προσωπικά έξοδα.
Η ροή του προγράμματος μπορεί να μεταβληθεί έπειτα από αίτημα του πελάτη, λόγω συνθηκών κυκλοφορίας ή ακραίες καιρικές συνθήκες.