Επίδαυρος Και Σπέτσες, Ολοήμερη Εκδρομή

Τιμή: 310€

Η ολοήμερη εκδρομή μας, ξεκινά νωρίς το πρωί. Θα επιβιβαστούμε στο minivan και θα ξεκινήσουμε έχοντας ως προορισμό την ιστορική περιοχή της Επιδαύρου.

Σχετικά

Η Επίδαυρος είναι ευρέως γνωστή για:

  • Το Ασκληπιείο

Το ιερό που επισκέπτονταν πολλοί άρρωστοι και ικέτες από όλη τη Μεσόγειο καθημερινά.

  • Το Θέατρο της Επιδαύρου

Σήμερα, όπως γνωρίζουμε παραμένει το καλύτερο θέατρο της αρχαιότητας, λόγω της κατασκευής και υπέροχης ακουστικής του. Επιπλέον, έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO.

 

Για το γεύμα μας, σας προτείνουμε τις παραδοσιακές ταβέρνες της Παλαιάς Επιδαύρου ή του κοντινού Λυγουριού (προαιρετικά).
Στην συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς την Κόστα, από όπου θα πάρουμε το ferry boat για τις Σπέτσες (διάρκεια διαδρομής: 15 λεπτά). Οι Σπέτσες είναι γνωστές ως το νησί των «Καπεταναίων», των Βασιλιάδων και των αρχοντικών.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Μουσείο Σπετσών

Τα εκθέματα διατρέχουν την ιστορία του νησιού: από την έκθεση για την ενάλια αρχαιολογία στο ισόγειο, με ευρήματα από το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο, αυτό του νησιού Δοκός, μέχρι τα ευρήματα από τις ανασκαφές του πρωτοελλαδικού οικισμού της Αγίας Μαρίνας και από σπάνια κεραμικά από διάφορα μέρη του κόσμου μέχρι υπέροχα ζωγραφισμένα ξύλινα ακρόπρωρα.

Μουσείο Μπουμπουλίνας

Η ξενάγηση στο σπίτι της ηρωίδας αξίζει και μόνο για να δείτε από κοντά τα μοναδικά, φλωρεντινής προέλευσης έπιπλα, τα οποία δημιουργούν με το ξυλόγλυπτο ταβάνι της κύριας σάλας ένα εντυπωσιακό σύνολο, αλλά και για να θαυμάσετε τη συλλογή όπλων. Στο μουσείο της Μπουμπουλίνας εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα ενώ στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη-Μέξη φυλάσσονται και τα οστά της.

Με τα πόδια, με ποδήλατο ή με άμαξα, η περιήγηση στις Σπέτσες είναι πραγματική απόλαυση.
Αργότερα μέσα στην ημέρα, επιστρέφουμε στην Κόστα και από εκεί πίσω στην Αθήνα.

Κάντε κράτηση

Loading

Διάρκεια: περίπου 8 ώρες
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με minivan (έως 7 επιβάτες), υπηρεσίες οδηγού και φόροι.
Δεν περιλαμβάνονται: Κόστος ξεναγού, εισιτήρια εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια ferry boat ή προσωπικά έξοδα.
Η ροή του προγράμματος μπορεί να μεταβληθεί έπειτα από αίτημα του πελάτη, λόγω συνθηκών κυκλοφορίας ή ακραίες καιρικές συνθήκες.